Tarih: 19.09.2024 11:30

55 Ülkeden Bilim İnsanları Katıldı

Facebook Twitter Linked-in

 

55 Ülkeden Bilim İnsanları Katıldı

Uluslararası Tarım, Biyoloji Ve Yaşam Bilimleri Konferansı Trakya Üniversitesi'nde Başladı  55 Ülkeden Bilim İnsanları Katıldı.

Trakya Üniversitesi ile Uluslararası Araştırmacılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen 6. Uluslararası Tarım, Biyoloji ve Yaşam Bilimleri (AGBIOL) Konferansı, yoğun katılım ile başladı. Edirne’deki Balkan Kongre Merkezi’nde yüz yüze ve çevrim içi olarak düzenlenen bu etkinlik, dünyanın dört bir yanından bilim insanlarını bir araya getirdi. Açılış törenine İstiklal Marşı ve Trakya Üniversitesi tanıtım videosuyla başlanırken, Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden oluşan oda müziği konseri katılımcılara müzik ziyafeti sundu. 55 farklı ülkeden yaklaşık 2000 araştırmacı konferansa katkıda bulundu ve 800’den fazla bildiri sunuldu.

KONFERANS ORGANİZASYON KOMİTESİNDEN REKOR KATILIM VURGUSU  

Açılış konuşmasını, konferansın Organizasyon Komitesi Başkanı ve Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yalçın Kaya gerçekleştirdi. Prof. Dr. Kaya, konferansın düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bu yıl rekor katılımın sağlandığını belirtti. Önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı organizasyonlar düzenlemeye devam edeceklerini ifade ederek, uluslararası alanda tarım ve biyoloji bilimlerine olan ilgiyi artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

EDİRNE, TARIMIN VE BİYOLOJİNİN MERKEZİ  

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, konuşmasında Edirne’nin tarım ve biyoloji açısından tarihsel önemine dikkat çekti. Edirne’nin 19. yüzyıldan itibaren uluslararası botanikçiler ve yaşam bilimciler için ilgi odağı olduğunu ifade eden Hatipler, bölgenin sahip olduğu biyolojik çeşitliliğin altını çizdi. “1950’li yıllardan itibaren Türk Botanikçiler ve Yaşam Bilimciler tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Edirne ve Trakya’da 300’den fazla endemik bitki türü keşfedildi. Bu türlerin 50 kadarı dünyadaki en zengin popülasyona Edirne’de sahip.” şeklinde konuştu.

KONFERANS 3 GÜN SÜRECEK  

AGBIOL Konferansı, üç gün boyunca tarım, biyoloji, mühendislik ve yaşam bilimleri alanlarında önemli sunumlar ve bilimsel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Dünyanın önde gelen bilim insanlarının sözlü sunumları ve e-poster sunumları, bu süreçte yer alacak. Konferans, farklı disiplinlerden gelen bilim insanları arasında bilgi alışverişi sağlarken, yeni araştırmaların önünü açmayı hedefliyor.

Haber: Ahmet KARAYÜN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —