Tarih: 28.08.2024 10:50 Güncelleme: 28.08.2024 11:06 61

Akın, Yılmaz Dönemini Eleştirdi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısının ardından düzenlenen BASKİ Genel Kurulu’nda, su zammı talebi üzerine sert tartışmalar yaşandı.

Akın, Yılmaz Dönemini Eleştirdi

 

 

Akın, Yılmaz Dönemini Eleştirdi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, BASKİ’nin Yücel Yılmaz döneminde ciddi bir borç yükü altına sokulduğunu vurgulayarak, sadece 2022 yılında altı kez kredi çekildiğini, ancak beklenen yatırımların yapılmadığını iddia etti. Akın, “Ne yaptınız oğlum bu paraları?” diye sordu.

“SU ZAMMI TALEBİ GERGİN TARTIŞMALARA NEDEN OLDU”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısının ardından düzenlenen BASKİ Genel Kurulu’nda, su zammı talebi üzerine sert tartışmalar yaşandı. AK Parti Grubu’nun fiyat artışına karşı çıktığı toplantıda, Başkan Ahmet Akın, Yücel Yılmaz dönemini ve BASKİ yönetimini sert bir dille eleştirdi.

“AKIN: “NE YAPTINIZ OĞLUM BU PARALARI?”

Ahmet Akın, Yücel Yılmaz döneminde 2022 yılında altı kez kredi çekildiğini belirterek, kendi dönemlerinde henüz kredi almadıklarını söyledi. Akın, “Alınan krediler nedeniyle BASKİ bu duruma düştü. Yatırım yapmadınız, millete yüzde 15 indirim yaptık diye uykunuz kaçtıysa kaçsın arkadaş” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 70 KAÇAK VARKEN ELİNİZ ARMUT MU TOPLUYORDU?”

Akın, BASKİ’nin su kaybının yüzde 70 oranında olduğunu belirterek, “Bu kaçak varken sizlerin eliniz armut mu topluyordu? Bu kadar parayı nereye harcadınız?” diye sordu. BASKİ’nin tek gelir kalemi olmasına rağmen borçların 40 ayda ancak ödenebileceğini ifade eden Akın, Körfez hattındaki altyapı eksikliklerinin giderilemediğini söyledi.

“YÜZDE 60 ZAM VE 6 KREDİ!”

Akın, 2022 yılında suya yüzde 60 zam yapıldığını ve özel bankalardan 3.6 milyar lira kredi kullanıldığını açıkladı. “Bu parayı bulacağız ve Körfez’in su sorununu çözeceğiz” diyen Akın, fiyat artışının zorunluluğunun biriken cari borçlar ve kredi maliyetlerinden kaynaklandığını belirtti.

“HİÇ KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMADIM”

Tasarruf tedbirlerini uyguladıklarını ve su hizmetinin aksamaması için yüzde 15 indirim yaptıklarını ifade eden Akın, BASKİ’nin kendi çarkını döndürme noktasına geldiğini ve yapılmayan yatırımları yapacaklarını sözlerine ekledi.

“ENGELLİ VATANDAŞLARA VE ÖĞRENCİLERE DESTEK”

Engelli vatandaşlar, şehit yakınları, gaziler ve sosyal destek alanların su faturalarının bir yıl boyunca belediye bütçesinden karşılanacağını belirten Akın, üniversite öğrencilerine de destek vereceklerini açıkladı. Ayrıca, su konusunda gerekli desteği sağlamak için kampanya başlatacaklarını ifade etti.

“HEM İKTİDARSINIZ, HEM BELEDİYEYİ BATIRMIŞSINIZ”

Akın, “Hem iktidardasınız hem de belediyeyi batırmışsınız. Biz burayı kalkındıracağız” diyerek, Balıkesir halkına güven mesajı verdi. İlk dört ayda beş yeni su kaynağı bulduklarını ve milletin bu durumdan zarar görmemesi için gece gündüz çalışacaklarını vurguladı.

Haber: Duygu CANKO   



Özdemir, Katliamı Dünyaya Duyuruyoruz…

Beslenme Saatine Ödül…

Türkgenç; Her Zaman Devletimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz…

Özel, Askıda Yemek Uygulaması Başlıyor…

Soylu: : Dünya’daki Uyuşturucuyu CIA Yönetiyor

55 Ülkeden Bilim İnsanları Katıldı

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Konsey, Yeşil ve Doğal Alanları Korumaya Kararlı

Artar; Hedef Daha İleri ve Çağdaş Eğitim

Erdoğan’dan Müteahhitlik Sektörüne Tam Destek…

Silivride Gaziler Günü Kutlanıyor

‘Üç Köy Üç Meydan’ Projesi Sona Geldi…

TEKNOFEST’te “İklim Değişikliği” Sunumu…

Düğün Tadında Toplu Sünnet Şöleni

Postacı, İle Eğitimde Kalite ve Yeni Bir Dönem

GÖNENLİ KADINLAR MODA ŞOVUYLA BÜYÜLEDİ

Sivas'lılardan Gününe Muhteşem Kutlama

Bahçeli'den Mevlid Kandili Mesajı

OKUMA YAZMA BİLMEYEN KADIN KALMAYACAK

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.