Tarih: 31.08.2024 16:40 Güncelleme: 31.08.2024 16:53 91

Bursa Gastronomi Festivali

Bursa gastronomi festivali 2024: üreten kadınlar ve yeni lezzetler…

Bursa Gastronomi Festivali

 

Bursa Gastronomi Festivali

Bursa gastronomi festivali 2024: üreten kadınlar ve yeni lezzetler…

“FESTİVALİN TARİHLERİ VE YER”

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Bursa Gastronomi Festivali, 13-14-15 Eylül tarihlerinde Merinos Parkı’nda gerçekleştirilecek. Festival, Bursa’nın zengin mutfak kültürünü ve yenilikleri Bursalılarla buluşturacak.

“KADINLARIN DESTEKLENMESİ”

Bu yıl festivalde ‘Bursa üreten kadınlar sokağı’ oluşturulacak. Bu alanda, coğrafi işaretli ürünleriyle üretim ve satış yapma kapasitesini elde etmiş kadın kuruluşları sergilenecek. Festival öncesinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve 41 kadın kuruluşu arasında protokol sözleşmesi imzalandı.

“FESTİVAL TEMASI VE YENİLİKLER”

Festivalin bu yılki teması ‘Damağımda Bursa’. Seden Bozbey, festivalle Bursa’nın eşsiz lezzetlerinin topraktan sofraya kadar olan yolculuğunu tanıtacaklarını belirtti. Uluslararası düzeyde planlanan festivalde, yurt dışından ünlü şefler ve yabancı kardeş şehirler de yer alacak.

“KADINLARIN GÜÇLENMESİ VE DESTEK”

Seden Bozbey, kadın dernekleri ve kooperatiflerinin işlerini desteklediklerini vurguladı. Kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanması için gerekli desteğin sağlanacağına ve kooperatiflerin destekleneceğine dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi olarak, kadınların üretim ve satış yapma kapasitesini artıracak her türlü desteği vereceklerini belirtti.

“GENEL GÖRÜŞ VE KATKILAR

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, kadınların toplumda güçlü bir rol oynamasının önemini vurguladı. Kadınların nezaket, paylaşım, güzellik ve mutluluğu temsil ettiğini belirtti. Festivalin, kadınların katkılarıyla daha anlamlı ve başarılı olacağını ifade etti.
Konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediyesi ile kadın dernekleri ve kooperatifleri arasında protokol sözleşmesi imzalandı. Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber: Duygu CANKO


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.