Tarih: 22.08.2024 06:49 35

Büyükşehir’in Kırsalda Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Büyükşehir’in Kırsalda Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Büyükşehir’in Kırsalda Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kırsalda asfalt atağı devam ediyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri Gülnar’da sürdürdüğü faaliyetler kapsamında, Köseçobanlı-Gezende arasında bulunan ve bölge halkı için önem taşıyan yolda çift kat sathi kaplama asfalt çalışması gerçekleştirdi. Üreticilerin ve Yörüklerin sık kullandığı, birçok mahalleyi birbirine bağlayan ve Mut ilçesine kadar uzanan yolda çalışma yapan ekipler, asfalt özelliğini yitirmiş bozuk yolu kısa sürede konforlu hale getirdi.

8 metre genişliğe sahip 8 bin 600 metre uzunluğundaki yolda asfalt öncesinde zemin hazırlık çalışmaları kapsamında bir dizi faaliyet gerçekleştiren ekipler; yolun serme, sulama, sıkıştırma ve banket temizlik çalışmalarıyla zemin altyapısını hazırlayarak, ardından asfalt serimi yaptı.

Büyük ölçüde meyve ve sebze üretimine dayanan bölgede yapılan yol çalışması, vatandaşlara büyük kolaylık sağladı. Tamamlanan bu çalışma sayesinde Göksu Irmağı ve bu ırmak üzerinde kurulu Gezende Barajı’nın bulunduğu doğa harikası ilçede erik, elma, badem ve zeytin üretimi yapan vatandaşların ulaşımı kolaylaştı. Ekipler ayrıca; Bardat Yaylası-Elmakuzu arasındaki 4 kilometre uzunluğundaki yolda da çift kat sathi kaplama asfalt çalışması yaptı. Yapılan çalışmayı memnuniyetle karşılayan bölge sakinleri, taleplerinin yerine getirilmesinden dolayı Başkan Seçer’e ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyor.

Demirtaş: “Burası, birçok köyü birbirine bağlayan önemli bir bağlantı yolu”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol, Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nda formen olarak görev yapan Mustafa Demirtaş, yapılan çalışmanın önemiyle ilgili bilgi vererek, “Burası Köseçobanlı, Gezende yolu ve aynı zamanda Ermenek, Mut yoluna bağlanan bir yolumuz. Burası Ilısu, Kaplak, Gökkorun, Akseki gibi bazı köylerin de yollarını bağlayan önemli bir yol. Burada bozukluk vardı. Büyükşehir Belediyemize müracaat ettiler ve akabinde yol çalışmasını yaptık” dedi. Demirtaş, 8 bin 600 metre ve 8 metre genişliğindeki yoldaki çalışmayı, kısa sürede tamamladıklarını da sözlerine ekledi.

Muhtar Küçük: “Vahap Başkanımızın sayesinde geniş, düzgün ve sağlam bir yolumuz oldu”

Gülnar ilçesine bağlı Gezende Mahalle Muhtarı İbrahim Hakkı Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile beraber görev yapıyor olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu yolumuz, Gülnar Ilısu İçme Suyu Projesi’ndeki çalışma nedeniyle biraz tahrip olmuştu. Vahap Başkanımız sayesinde, bu yolun asfalt dökümü gerçekleşti” dedi. Yolun 1980’li yıllardan önce yapıldığını da ifade eden Muhtar Küçük, Büyükşehir tarafından yolda yapılan bakım, onarım çalışmaları ve asfalt dökümü için de, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Muhtar Bal: “Yolumuz, Gülnar’a yapılan içme suyu projesinden dolayı tahrip olmuştu”

Gülnar ilçesine bağlı Köseçobanlı Mahalle Muhtarı Seydi Bal ise, “Yolumuz, Gülnar’a yapılan içme suyu projesinden dolayı biraz tahrip olmuştu. Şu anda Büyükşehir’in çalışmalarıyla sağlamlaştı ve genişledi. Gerçekten harika bir hizmet oldu” diye konuştu.

Başkan Seçer’in yol için verdiği sözü tutmuş olmasından dolayı da teşekkürlerini ileten Muhtar Bal, “Verdiği sözü yerine getiren bir Başkan. O var olduğu sürece, biz de O’nun destekçisiyiz. Yolun eski hali çok kötüydü ve dardı. 1980’li yıllarda burada Gezende Barajı yapıldı. O zamanlardan bu yana ufak bir yoldu, ama şimdi çok geniş bir yol oldu” dedi.

Yapılan yol vatandaşlarda da büyük memnuniyet uyandırdı

Yolu kullanan vatandaşlardan Hasan Oflaz, “Ekiplerin ellerine sağlık. Önceden çok kötü olan yol,  şimdi çok güzel oldu ve genişledi” derken, İsa Doğan ise, “Yapılan her şey güzeldir. Memnun olduk” ifadelerini kullandı.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi
belediye365.com

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor


KAMUOYUNA VE BASIN’A AÇIK ÇAĞRIMIZDIR!

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Erdoğan; Külliye'de Jimnastik Kulübü'nü Ağırladı

Düzce’de Kur’an Kursları Açılışı Yapıldı

Esenyurt Belediyesi Hizmette Sınır Tanımıyor

KÜÇÜKÇEKMECE ZABITASINDAN DENETİM

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kırım Zirvesi’ne video mesaj

Üç Bakan Narin'in kabrini ziyaret edecek

Başkan Büyükkılıç, AK Parti 166’ncı Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

Yenilenen altyapı ile Semerciler Mahallesi yoğun yağışlara karşı güvenli hale geldi

Hem kazandırdı hem de korudu

Edirne’de gururlandıran ‘Sakarya’ tablosu

Bakan Güler Kazakistanlı mevkidaşıyla buluştu

Edirne Kadın Platformu’ndan Narin Güran protestosu

İNESMEK ve enstrüman kursu kayıtları başlıyor

Sakarya'nın 'hayat timi' acılara siper oldu

Manisa'da gönüllülerden çevre temizliği

Muğla'nın çöpten ürettiği elektrik yaklaşık 1 milyon hanenin tüketimine eşit

Baraçlı: "Ormanya marka yönetiminin en güzel örneği"

Hentbol Erkekler'de 3. hafta maçları belli oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.