Tarih: 06.08.2024 15:45 141

Dahiliye doktorluğundan güzellik uzmanılığına uzanan bir hikaye

Türkiye Yerel Basın Birliği Azerbaycan temsilcisi Gazeteci yazar Hasan Mammadov ünlü güzellik uzmanı Sakine Abdullayeva ile çok özel bir röportaj yaptı.

Dahiliye doktorluğundan güzellik uzmanılığına uzanan bir hikaye

Türkiye Yerel Basın Birliği Azerbaycan temsilcisi Gazeteci yazar Hasan Mammadov ünlü güzellik uzmanı Sakine Abdullayeva ile çok özel bir röportaj yaptı. 

1)Kendinizden biraz bahseder misiniz?
•Ben dahiliye doktoru,güzellik uzmanı, kök hücre uzmanı Sekine Abdullayeva, 36 yaşındayım, evliyim, 4 çocuğum var ve işimi seviyorum.
2) Doktor olmaya nasıl karar verdiniz? 
•5  yaşımdan beri büyüyünce doktor olacağımı söylerdim, çocukluk hayalimdi ve çok şükür hayalim gerçekleşti.16 yaşımda Azerbaycan Tıp Üniversitesinin tedavi bölümünü kazandım.
3) Cilt bakımına kaç yaşından itibaren dikkat edilmesi gerekir?
•Yüz problemleri ergenlik döneminde başlıyorsa o dönemden itibaren başlamalıyız, değilse mutlaka 18 yaşından itibaren başlamalıyız.
4) Cilt bakımı yapmaya başladıktan sonra, evde yaptığımız günlük bakımların dışında, uzmanlar tarafından da yardım almamız gerekli mi? Gerekli ise bu bakımları ne kadar zamanda  bir tekrarlamalıyız?
•Bu işe mutlaka uzman kişilerin yani güzellik uzmanlarının  görüşü ve müdahalesi gereklidir. Ciltte sivilce, yanık izi, yara izi, leke gibi sorunlar yoksa basit işlemler ve mezoterapi ile başlamak gerekir, yılda 2 kez yeterlidir.
5)Kadınları ergenlik döneminden itibaren rahatsız hatta en çok mutsuz eden şey sivilce. Sivilce ve siyah nokta sorunları engellenebilinir mi?
•Evet,sivilcelerdir.Sivilceler erkeklerde de bulunur ve elbette önlenebilir.Mezoterapinin bu hastalara çok iyi etkisi oluyor, bazen eksozomlar da uyguluyorum.Yüz bakımı ve tedavileri ile siyah noktalar engellenir.
6)Yüzümüzde birçok nedenden oluşan cilt lekelerini yok etmenin en etkili çözümü nedir?•Cilt lekeleri için basitten mürekkebe kadar birçok tedavi yöntemi vardır. Mezoterapi, biorevitalizasyon, kök hücre işlemi vb. Her birinin etkili bir sonucu vardır.En etkilisi elbette kök hücre tedavisidir.
7)Cilt bakım kremlerinin yaşlanmayı geciktirdiğine gerçekten inanıyor musunuz?  Yüzümüzdeki ince çizgilerin oluşumunu engellemek sadece dışarıdan uygulanan müdahalelerle mi gerçekleşiyor?
•Bir doktor olarak enjeksiyon işlemlerini her zaman öneriyorum ve onlara inanıp,güveniyorum. Çünkü Tıp Üniversitesi'nde okurken hastalıkların tedavisinde en ideal çözümünün herhangi bir ilaçla olduğunu öğrendik.Kremler etkinliğini gösterir ancak hiçbir zaman enjeksiyon işlemlerinin yerini tutamaz.Bana göre evet dış müdahalelerle engelleniyor.
8) Bizi okuyanlara bir uzman olarak kendi  önerileriniz.
•Öncelikle bizi okuyanlara çok teşekkür ediyorum, bizim için sağlığın çok önemli olduğunu, her zaman önce kendi sağlıklarını düşünmeleri gerektiğini, en ufak bir rahatsızlıkları varsa mutlaka bir uzmana başvurmaları gerektiğini öneriyorum. Hastalıklar gelişmeden veya gelişmişse daha da artmadan önce doktora gidip tedavi olmalarını öneririm.Rutin kontrollerini aksatmasınlar.Herkese Teşekkürler…

Röportaj: Hasan Mammadov 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor


KAMUOYUNA VE BASIN’A AÇIK ÇAĞRIMIZDIR!

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Erdoğan; Külliye'de Jimnastik Kulübü'nü Ağırladı

Düzce’de Kur’an Kursları Açılışı Yapıldı

Esenyurt Belediyesi Hizmette Sınır Tanımıyor

KÜÇÜKÇEKMECE ZABITASINDAN DENETİM

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kırım Zirvesi’ne video mesaj

Üç Bakan Narin'in kabrini ziyaret edecek

Başkan Büyükkılıç, AK Parti 166’ncı Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

Yenilenen altyapı ile Semerciler Mahallesi yoğun yağışlara karşı güvenli hale geldi

Hem kazandırdı hem de korudu

Edirne’de gururlandıran ‘Sakarya’ tablosu

Bakan Güler Kazakistanlı mevkidaşıyla buluştu

Edirne Kadın Platformu’ndan Narin Güran protestosu

İNESMEK ve enstrüman kursu kayıtları başlıyor

Sakarya'nın 'hayat timi' acılara siper oldu

Manisa'da gönüllülerden çevre temizliği

Muğla'nın çöpten ürettiği elektrik yaklaşık 1 milyon hanenin tüketimine eşit

Baraçlı: "Ormanya marka yönetiminin en güzel örneği"

Hentbol Erkekler'de 3. hafta maçları belli oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.