Tarih: 12.09.2024 14:21 94

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat’a yönelik eleştirilerine, Müdür Damat’tan yanıt geldi.

Damat

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt 
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat’a yönelik eleştirilerine, Müdür Damat’tan yanıt geldi. Damat, iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirterek, devlet memuru olarak her zaman tarafsız ve milli değerler doğrultusunda hareket ettiğini vurguladı.
 

BELEDİYE BAŞKANINI GÖRMEZDEN GELMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR 
 

Göreve başladıktan hemen sonra başkanlık makamından randevu talep edildiğini ancak bir türlü kısmet olmadığını, bu nedenle kendisinin belediye başkanını cep telefonundan arayıp hafta sonu da dahil olmak üzere randevu talep ettiğini belirten Damat, hafta sonu belediye başkanı ile telefonla görüştüğünü ve pazartesi günkü çelenk koyma töreni ve okulda yapılacak açılış törenine kendisini davet ettiğini belirtti.
 

ALANDA BİLGİMİZ DIŞINDA BAŞKA BİR TÖREN DAHA OLDU, BU NEDENLE TORENİMİZDE SARKMA YAŞANDI 
 

Gazetemizin edindiği bilgiye göre pazartesi günü hemen hemen aynı saatlerde CHP'nin 101. Kuruluş yıldönümü için çelenk sunumu yapılmak istenmiştir, bu tören Milli Eğitimin töreni ile çakışma yaşamıştır. O esnada alana giriş yapmaya başlayan öğrenciler kenarda bekletilmiştir. CHP töreni biter bitmez ilçe müdürü alana gelmiş ve belediye başkanı ile birlikte tören icra edilmiştir. Yani ilçe müdürü kasten değil mecburen tören alanına sonradan katılım sağlıyor. Kısacası belediye başkanının beklemesinin nedeni kendi törenlerinin bitmesinin beklenmesinden kaynaklanıyor. 
 

OKULDA YAPILAN TÖRENE BELEDİYE BAŞKANI GEÇ KALMASINA RAĞMEN GELİŞİ BEKLENDİ
 

Okulda yapılan ikinci törene belediye başkanının geç kalmasına rağmen beklendiğini, o esnada orada bulunan CHP meclis üyesine başkanın gelişinin haber alınması durumunda okulun kapısında karşılanması için kendisine haber edilmesini belirttiğini ancak haber edilmediğini, belediye başkanının odaya giriş yapması ile birlikte ayakta kalmaması için kendi koltuğunu verdiğini, herkese tanındığı gibi kendisine de tören alanında söz hakkı tanındığını, birlikte zilin çalındığını, sınıfların ziyaret edildiğini, akabinde de belediye başkanının arabasına kadar bizzat kendisi tarafından uğurlandığını belirterek: " bütün bunlara rağmen belediye başkanının kendisi hakkında ortaya attığı yok sayılıyorum, bana saygısızlık yapıldı şeklindeki sözlerini hayretle karşıladığını belirtti. 
 

TÖRENDEN SONRA RANDEVU TALEBİ TEKRAR HATIRLATILDI
 

Okul töreninden sonra belediye başkanına bizzat yazı yazarak randevu talebini yenilediğini belirten Damat,  belediye başkanı ile çarşamba günü için randevu oluşturduklarını ancak aynı gün öğleden sonra  belediye başkanının haksız ithamlarla dolu açıklamasını basından öğrendiğini, oluşturulan randevunun da belediye özel kalem tarafından mazeretler ortaya konarak iptal edildiğini belirtti. Bu durumda esas mağdur biziz, bizler her daim iletişim içerisinde olması gereken kişileriz, milletin menfaati için her zaman görüşmeye hazırız, usulüne uygun olarak legal bütün tarafları ziyaret de ederiz, fikirlerini de alırız ifadelerini kullandı. 
 

CHP İLÇE BAŞKANININ GÖRÜŞME TALEBİ HİÇ OLMADI 
 

CHP İlçe Başkanlığını randevu talebinin olmadığını, böyle bir talep olması halinde reddedilmesinin mümkün olmayacağını belirten Damat, böyle bir talep olması halinde memnuniyet duyacaklarını, eğitim öğretim süreçlerinin geliştirilmesinde bütün paydaşların desteklerinin önemli vurguladı. 
 

"PARTİZANLIK YAPMADIM, ASILSIZ BEYANLARLA KARŞI KARŞIYAYIM"
 

Damat, Balcıoğlu’nun kendisine yönelttiği partizanlık suçlamalarını da kesin bir dille reddetti. Devlet memuru olduğunu ve hiçbir suretle siyasi bir yaklaşıma yer vermediğini ifade eden Damat, "Milli eğitim alanında görev yaparken, milli ve manevi değerlerimize bağlı hareket ederiz. Şahsıma yönelik karalama kampanyasını talihsiz buluyorum" şeklinde konuştu. 
 

BASIN BÜLTENLERİ ESKİDEN NASIL HAZIRLANIYOR İDİYSE ÖYLE HAZIRLANDI 
 

Gazetemizin yaptığı araştırmada geçmiş belediye başkanı Volkan Yılmaz zamanından beri hep aynı şekilde paylaşımlar yapıldığı ve Belediye başkanı Bora Balcıoğlu'na özel bir dil kullanılmadığı görülmüştür. Bu yöndeki iddialar reddedilmiştir.  
 

KIRTASİYE, ÇANTA, KAYNAK KİTAP, KAHVALTI DESTEĞİNİ ENGELLEMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR 
 

Konuya açıklık getiren Damat: "Belediye başkanımızın sözlü ve yazılı bizden böyle bir talebi olmamıştır.  Bunu neden engelleyelim. Çocuklarımızın onur ve haysiyeti lekelenmeden, usülüne uygun olarak her yardım yapılabilir. İlla mili eğitim kanalıyla olmak zorunda da değildir bu yardımlar. Bizleri, evlatlarımızı malzeme yapmadan istediği kadar yardımı yapmakta serbesttir, buyursun yapsın." ifadelerini kullandı. 
 

"MİLLİ EĞİTİMİ SİYASETE ALET ETMEDİK, ETMEYECEĞİZ"
 

Müdür Damat, açıklamasında, milli eğitimi siyasete alet etmediklerini ve bundan sonra da etmeyeceklerini belirtti. Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’na saygı duyduğunu ifade eden Damat, "Sayın Balcıoğlu, Silivri’nin belediye başkanıdır ve bizim de ona saygımız vardır. Biz de devleti temsil eden bir memuruz. Milli eğitim siyasetin dışındadır ve öyle kalacaktır, ilçeye yeni geldim, rahatsızlık duyulan hususlar basına demeç vererek değil, telefonla çözulebilirdi, ifadelerini kullandı.   
 

KOLLARIMIZ AÇIK, GÖNLÜMÜZDE HERKESE YER VAR 
 

Bütün bunlara rağmen belediye başkanına dargın olmadığını belirten Damat: "kollarımız açıktır, yüreğimizde belediye başkanımıza da, ona oy veren herkese de kocaman bir yer vardır. Eğitim öğretim alanında bütün paydaşların desteği bizim için çok önemlidir. Bütün paydaşlarla uyum içerisinde Silivri'deki evlatlarımıza hizmet etmek için hazırız." dedi.

Haber: Nezir KARAYÜN



‘Üç Köy Üç Meydan’ Projesi Sona Geldi…

TEKNOFEST’te “İklim Değişikliği” Sunumu…

Düğün Tadında Toplu Sünnet Şöleni

Postacı, İle Eğitimde Kalite ve Yeni Bir Dönem

GÖNENLİ KADINLAR MODA ŞOVUYLA BÜYÜLEDİ

Sivas'lılardan Gününe Muhteşem Kutlama

Bahçeli'den Mevlid Kandili Mesajı

OKUMA YAZMA BİLMEYEN KADIN KALMAYACAK

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

AVCILAR’DA STRATEJİK KARAR

İBB’DEN AVCILAR’DA İMAR PLAN NOTU DEĞİŞİKLİĞİNE ONAY

BAŞKAN ÖZER'DEN YARDIM

BAŞKAN ÖZER’DEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Bağcılar'da Eğitim Yılı Başladı

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

KAMUOYUNA VE BASIN’A AÇIK ÇAĞRIMIZDIR!

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Erdoğan; Külliye'de Jimnastik Kulübü'nü Ağırladı

Düzce’de Kur’an Kursları Açılışı Yapıldı

Esenyurt Belediyesi Hizmette Sınır Tanımıyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.