Tarih: 19.10.2024 10:24 19

Erdoğan, Azerbaycan, Rusya, İran ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan, Rusya, İran ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. Toplantıda Güney Kafkasya’daki kalıcı barış süreci ve bölgesel, küresel konular masa

Erdoğan, Azerbaycan, Rusya, İran ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını Kabul Etti

Erdoğan, Azerbaycan, Rusya, İran ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan, Rusya, İran ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. Toplantıda Güney Kafkasya’daki kalıcı barış süreci ve bölgesel, küresel konular masaya yatırıldı.

GÜNEY KAFKASYA’DA KALICI BARIŞ VURGUSU

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bölgesel sorunların çözümünde diyalog yoluyla ilerlemeyi savunduğunu ve bu anlayışla oluşturulan platforma büyük önem verdiğini belirtti. Erdoğan, Güney Kafkasya’daki kalıcı barış sürecinin bölgenin geleceği açısından umut verici olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, Türkiye’nin Azerbaycan ile Ermenistan arasında sürdürülen kalıcı barış sürecine her türlü desteği vermeye devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, bölgedeki gelişmelerin iş birliği ve dayanışmayı güçlendirmeyi gerektirdiğine dikkat çeken Erdoğan, platformun kurumsal bir yapıya dönüşmesinin diyalog mekanizmasını daha etkili hale getireceğini ifade etti.

İSRAİL'E YÖNELİK ELEŞTİRİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede ayrıca İsrail’in bölgede çatışmaları yayma çabalarına dikkat çekti. İsrail’in provokasyon arayışında olduğunu belirten Erdoğan, ateşkesin sağlanamaması durumunda bölgesel bir savaşın daha da yaklaşacağını söyledi. Erdoğan, Birleşmiş Milletler nezdinde İsrail’e uygulanacak bir silah ambargosunun saldırganlığı durdurmada etkili olacağını ifade ederek, Türkiye’nin bu konuyu her platformda dile getireceğini vurguladı.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

Yaklaşık 1 saat süren kabulde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.

Haber: Muhammed Mustafa Karayün


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.