http://www.fikirfabrikasi.com.tr/
Tarih: 19.10.2024 10:13 17

Erdoğan'dan İşçi ve İşverene Ortak Çağrı…

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) 51. Olağan Genel Kurul toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul’da düzenlendi.

Erdoğan

Erdoğan'dan İşçi ve İşverene Ortak Çağrı…

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (Mess) 51. Olağan Genel Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katılımıyla Gerçekleşti.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) 51. Olağan Genel Kurul toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul’da düzenlendi. MESS’in tarihinde ilk kez bir Cumhurbaşkanının katıldığı genel kurulda, çalışma hayatı ve Türkiye’nin ekonomik büyümesi üzerine önemli açıklamalarda bulunuldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İŞÇİ VE İŞVERENE ORTAK ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MESS'in 65 yıllık geçmişine vurgu yaparak, "İşçi olmadan işveren olmaz. İşveren olmadan işçi olmaz. Devlet olmadan hiçbiri olmaz" ifadesiyle işçi ve işverenin karşılıklı bağımlılığına dikkat çekti. Erdoğan, Türkiye’nin en köklü işveren sendikası olan MESS’in diğer sendikalara da örnek teşkil ettiğini belirtti.

"EKONOMİNİN BÜYÜMESİNDE EMEĞİNİZ BÜYÜK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol'u ve yönetimini tebrik ederek, Türkiye ekonomisinin son 22 yılda gösterdiği büyük atılımda MESS üyelerinin ve sanayi sektörünün katkısının yadsınamayacağını vurguladı. Erdoğan, "Son 22 yılda milli gelirimizin 236 milyar dolardan 1,1 trilyon dolara ulaşmasında, ihracatımızın 36 milyar dolardan 261 milyar dolara yükselmesinde büyük katkınız var" dedi.

"TASARRUF BİLİNCİNİ ÖN PLANDA TUTUYORUZ"

Erdoğan, Türkiye'nin ekonomi politikasını sadece enflasyon odaklı bir yaklaşımla değil, maliye, para ve gelirler politikasını tam bir eşgüdüm içinde yürüttüklerini belirtti. "Mali disiplinden taviz vermiyoruz" diyen Cumhurbaşkanı, deprem harcamaları dışındaki tüm harcamalarda tasarrufu ön planda tuttuklarını ve sırada yapısal reformların olduğunu ifade etti.

"ÇALIŞMA HAYATINDA BEN DEĞİL, BİZ ANLAYIŞI"

MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, 270 üye ile Türkiye’nin ihracatının yüzde 40'ını gerçekleştirdiklerini ve 1 milyon kişiye istihdam sağladıklarını belirtti. Çalışma hayatında "Ben değil, biz" anlayışını benimsediklerini ifade eden Akkol, işçi ve işveren arasındaki diyalogun önemine vurgu yaptı.

"YENİ NESİL SENDİKACILIK"

Akkol, MESS'in, 65 yıllık tecrübesiyle sadece üyelerinin değil, ülkenin geleceğine yönelik projeler ürettiğini söyledi. MESS’in yeni nesil sendikacılık anlayışıyla iş gücü ve rekabetçiliği artırmak amacıyla çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti. 250 bin çalışanın yararlandığı Türkiye’nin en büyük çalışan avantaj programını hayata geçirdiklerini ve 50 bin öğrenciye burs desteği sağladıklarını ekledi.

Akkol’un konuşmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a el işlemeli Türk bayrağı takdim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra sendikanın bursiyerleri ve deprem arama-kurtarma ekipleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: Muhammed Mustafa Karayün


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor


Ücretsiz ‘Anne Taksi’ Hizmeti Başlattılar…

Avcılar Yeni Hizmet Binasına Kavuşuyor

Yeni Yeteneklerini Arıyor..?

Erdoğan, Azerbaycan, Rusya, İran ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını Kabul Etti

Erdoğan'dan İşçi ve İşverene Ortak Çağrı…

HEP BİRLİKTE, DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN

Emekli Baba Ve Oğul Aynı İş Kuyruğunda…

Heyecanla Sokak Ligi Başlıyor

Çevre Dostlarından, Atık Yağ Toplama Projesi

AKSARAY KİTAP GÜNLERİNE GELMEYEN KALMAYACAK

Bakanımız Göktaş: “Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık”

Jandarmanın Hassas Burunları, Suçluların Korkulu Rüyası Oldu

Nevşehir Belediyesi 1. Kabak Çekirdeği Festivali Hafta Sonu Yapılacak

Nilüfer’in sultanlarından öğrencilere altın tavsiyeler

İzmir Sanat Söyleşileri’nin ikinci konuğu, Ataol Behramoğlu

DEM Parti heyetinden Eş Başkanlara ziyaret

Nilüfer’de “Meme Kanseri Farkındalık” etkinlikleri

Hüdai Kaplıcaları Kış Sezonuna Hazırlanıyor

HASAN KILCA HİKMET İLİM VE SANAT DERNEĞİ’NİN DÜZENLEDİĞİ PROGRAMDA KARATAY’I ANLATTI

Kitap Fuarı, 18 Ekim’de başlıyor

Başkan Volkan Nallar Altınova Kapalı Pazaryerinde Esnafla Buluştu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.