Tarih: 21.03.2022 18:01

EŞEK SÜTÜ NE İŞE YARAR?

Yerel Basının Sorunları Yanı Sıra, Amasya Elması ve Merzifon Eşeğini Anlattı.

EŞEK SÜTÜ NE İŞE YARAR?

 

Yerel Basının Sorunları Yanı Sıra, Amasya Elması ve Merzifon Eşeğini Anlattı Adom Medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Start TV ve Start Türk’te yayımlanan, moderatörlüğünü Nezir Karayün’ün yaptığı Nezir Karayün ile Hürbakış programının bugünkü konuğu Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Amasya İl Temsilcisi ve Yeni Sabah Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kemal Yalçın oldu. Yalçın, Verilen Hiçbir Söz Tutulmadı Nezir Karayün ile Hürbakış programına katılan TYBBD Amasya İl Temsilcisi ve Yeni Sabah Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kemal Yalçın, yerel basının sorunlarının yanı sıra Merzifon eşeği ve Amasya elması hakkında konuştu.

 

Yalçın; “Gazetecilik bir sevdadır. Yerel Basın çok büyük emek ve mücadele verip hak ettiğini tamamen alamayan bir meslek. Yerel basının sıkıntıları çok büyük, Türkiye’nin her yerinde yerel gazeteciler zor durumda ve şikâyetçiler. Medya gerçekten zor bir iş, parasal gücün olması gerekiyor. Bir an önce cumhurbaşkanımızın bu sorunlara el atması lazım çünkü biz yerel basın olarak belediye abonelikleri ve bayram ilanlarıyla geçimlerini sağlayan insanlarız.

 

Gazete çıkarmak çok maliyetli bir iş bu yüzden belediyeler tarafından desteklenmesi gerekiyor. Hatta gazetecilere ücretsiz otobüs kartı verileceğinin sözü verilmişti ama hiçbir söz bu zamana kadar tutulmadı ve tam tersi yeni tasarruf genelgesi ile belediyelerden alınan abonelik, ilan ve reklamlar kaldırıldı. Amasya Elmasının Özelliğini Kaybettiriyorlar Amasya şehzadeler şehri olarak da bilinir ve Amasya’nın hamamları, keşkeği, eşeği ve elmasıyla meşhurdur. Merzifon eşeği nesli tükenmekte olan bir canlı olduğu için şuan koruma altında ve bu eşeğin sütünden sabun yapılıyor, sütü hastalıklara da iyi geliyor.

 

Amasya elmasının özelliğini kaybetmek için Nevşehir’de özel bağ, bahçeler kurulmuş. Oradaki elmaları tüm piyasaya Amasya elması olarak sunuyorlar. Amasya elması küçük, sulu, kütür kütürdür ve ortadan kesildiği zaman içinde Allah yazısı vardır. Bazen çekemeyenler oluyor ve aşılama gibi yöntemlerle ağaçları kurutuyorlar” dedi.



BALIKÇI KENAN ENGELLİLERİ UNUTMADI

Büyükçekmece’de Yetkili Sendika Eğitim İş!

Evin, Kızımız Duygulandırdı...

BALIKLARA TÜRKÜ SÖYLEDİLER

BÜSED’de Akduman Dönemi Başladı

Dezavantajlı Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştıracağız

Sanata Adanan Çeyrek Asır…

Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu

3. Kırlangıç Gençlik Festivali Başlıyor

Başkan Güney, Beslenme Saati Projesini İnceledi

Büyükşehir Şampiyon Oldu…

Mbb 2024-2029 Dönemi Yönetimini Seçti..!

Engelliler anneler gününü sualtında karşıladı

Yazlık Fideler Toprakla Buluştu

BEYLİKDÜZÜ ANNELER GÜNÜ’NÜ EDA BABA İLE KUTLADI

BAŞKAN ÖZER, HEDEFLERİNİ ANLATTI…

Çaykara, Şehit Anneleri ile Buluştu

CHP’li Yaman, Muayene Süreleri Uzatılmalıdır.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ

Osmaniye Valiliği Yaşar Kemal'in yetiştiği Kadirli'de edebiyat festivali düzenliyor

Katledilen Öğretmen İbrahim Oktugan’ı Andılar…

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.