http://www.fikirfabrikasi.com.tr/
Tarih: 19.10.2024 11:24 20

Ücretsiz ‘Anne Taksi’ Hizmeti Başlattılar…

Küçükçekmece Belediyesi, ilçede yaşayan anne ve anne adaylarının ev ile hastane arasındaki ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla ‘Anne Taksi’ projesini hayata geçirdi.

Ücretsiz ‘Anne Taksi’ Hizmeti Başlattılar…

Ücretsiz ‘Anne Taksi’ Hizmeti Başlattılar…

Küçükçekmece Belediyesi, ilçede yaşayan anne ve anne adaylarının ev ile hastane arasındaki ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla ‘Anne Taksi’ projesini hayata geçirdi. Proje, kadınların güvenli bir şekilde ulaşım sağlamalarını hedeflerken, özellikle hamilelik sürecindeki zorlukları en aza indirmeyi amaçlıyor. Projenin tanıtım toplantısı, Küçükçekmece Belediye Başkanlığı tören alanında gerçekleştirildi.

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN ANNE ADAYLARINA GÜVENLİ YOL ARKADAŞI

Tanıtım töreninde konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, geçtiğimiz günlerde medyada yer alan metrobüste doğum yapan hamile kadının görüntülerinin kendisini derinden etkilediğini ve bu durumun projeyi hızlandırma gerekliliğini doğurduğunu vurguladı. Çebi, “Bu projeyle ihtiyaç duyan annelerimizi bebekleriyle birlikte güvenli bir şekilde hastaneye ve evlerine ulaştırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

Törene, CHP İstanbul Milletvekili Avukat Turan Taşkın Özer, Cumhuriyet Halk Partisi PM üyesi Turgay Özcan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Çebi, projeyi tanıtırken şoför koltuğuna oturarak bir süre ‘Anne Taksi’ hizmetinin önemini ifade etti.

ANNELERİMİZ KONFORLU YOLCULUK YAPACAKLAR

Başkan Kemal Çebi, “Göreve geldiğim ilk günden bu yana kadınların huzurla ve güvenle yaşayabildiği bir Küçükçekmece için var gücümüzle çalışıyoruz. Geride bıraktığımız 5,5 yılda kadınlarımızın sosyal hayata ve iş hayatına katılımını artırmak için önemli adımlar attık. ‘Anne Taksi’ projesi de bu hedefin bir parçası. Amacımız, annelerimizin ve bebeklerinin konforunu sağlamak” dedi.

Bu hizmetin, toplumda kadınların ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir adım olduğunun altını çizen Çebi, “Ne yazık ki bazı ailelerimiz maddi ve manevi zorluklar yaşayarak, ulaşım gibi temel hizmetlere erişimde güçlük çekiyor. ‘Anne Taksi’ projesi ile bu sorunları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

RANDEVU SİSTEMİYLE HİZMET VERECEK

Küçükçekmece Belediyesi’nin ‘Anne Taksi’ projesi, anneleri ve bebeklerini konforlu bir şekilde evlerine ulaştırmayı amaçlarken, aynı zamanda toplumda sağlık bilinci oluşturmayı da hedefliyor. Proje, annelerin hamilelik döneminde yalnız olmadıklarını hissetmelerini sağlıyor. 

Anne taksi hizmeti, Küçükçekmece’de ikamet eden ve Kadın Doğum ile Çocuk Bölümü bulunan devlet hastanelerinden randevu alan annelere özel olarak sunulacak. Bu hizmet, randevu sistemiyle çalışacak ve sosyo-ekonomik destek ihtiyacı olan anne ve anne adaylarını hedef alacak.

Anne taksi hizmetinden yararlanmak isteyenler, en az 2 gün önceden randevu alarak, hafta içi 08.30-17.00 saatleri arasında 444 4 360 veya 2663 numaralı telefona bildirerek taksi randevusu oluşturabilecekler. Bu sayede anneler, sağlık hizmetlerine ulaşım konusunda yaşadıkları sorunları minimize edebilecekler.

Haber: Nezir Karayün 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor


Ücretsiz ‘Anne Taksi’ Hizmeti Başlattılar…

Avcılar Yeni Hizmet Binasına Kavuşuyor

Yeni Yeteneklerini Arıyor..?

Erdoğan, Azerbaycan, Rusya, İran ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını Kabul Etti

Erdoğan'dan İşçi ve İşverene Ortak Çağrı…

HEP BİRLİKTE, DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN

Emekli Baba Ve Oğul Aynı İş Kuyruğunda…

Heyecanla Sokak Ligi Başlıyor

Çevre Dostlarından, Atık Yağ Toplama Projesi

AKSARAY KİTAP GÜNLERİNE GELMEYEN KALMAYACAK

Bakanımız Göktaş: “Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık”

Jandarmanın Hassas Burunları, Suçluların Korkulu Rüyası Oldu

Nevşehir Belediyesi 1. Kabak Çekirdeği Festivali Hafta Sonu Yapılacak

Nilüfer’in sultanlarından öğrencilere altın tavsiyeler

İzmir Sanat Söyleşileri’nin ikinci konuğu, Ataol Behramoğlu

DEM Parti heyetinden Eş Başkanlara ziyaret

Nilüfer’de “Meme Kanseri Farkındalık” etkinlikleri

Hüdai Kaplıcaları Kış Sezonuna Hazırlanıyor

HASAN KILCA HİKMET İLİM VE SANAT DERNEĞİ’NİN DÜZENLEDİĞİ PROGRAMDA KARATAY’I ANLATTI

Kitap Fuarı, 18 Ekim’de başlıyor

Başkan Volkan Nallar Altınova Kapalı Pazaryerinde Esnafla Buluştu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.