Tarih: 18.03.2022 17:02

YEREL BASIN ‘IN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI…

Yerel Basın Birliği Derneği Kütahya İl Temsilcisi ve Kütahya Demokrat Gazetesi imtiyaz sahibi Nuri Çevirgen ile Yeni Sabah Gazetesi İstanbul İl Temsilcisi Hilmi Mısır oldu.

YEREL BASIN ‘IN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI…

Yerel Basından Korktukları İçin Yok Etmeye Çalışıyorlar Adom Medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Start TV ve Start Türk kanalında yayımlanan moderatörlüğünü Nezir Karayün’ün yaptığı Hürbakış programının bugünkü konukları Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Kütahya İl Temsilcisi ve Kütahya Demokrat Gazetesi imtiyaz sahibi Nuri Çevirgen ile Yeni Sabah Gazetesi İstanbul İl Temsilcisi Hilmi Mısır oldu.

 

Mısır, Gazetecilerin İşine Karışma Hakkı Yok Nezir Karayün ile Hürbakış programında yerel basının sorunlarına değinen Yeni Sabah Gazetesi İstanbul İl Temsilcisi Hilmi Mısır; “Türkiye’de yerel basının sorunları saymakla bitmez. Ulusal ajanslar, emek verip gecesini gündüzüne katarak doğru haber peşinde koşan yerel gazetecileri farklı gözle görüyorlar. Biz emekçi gazetecileri düşünen yok. Basın İlan Kurumunun temsilciliğinin bulunmadığı illerde, oradaki yerel gazetecilerin işine karışma hakkı yok. Eskiden belediyeler, devlet kamu kuruluşları yerel gazetelere reklam, haber ve ilan veriyordu ama şimdi ilan vermek istemiyorlar veya Basın İlan Kurumu üyeliği istiyorlar. Basın İlan Kurumunun yerel basına karşı olan ağır yaptırımlarının amacı yerel basını susturup yok etmektir. Yerel gazete belgeli ve doğru haber yaptığı için yerel basından korkup yaptırımlar uygulayarak öldürmeye çalışıyorlar.

 

Benim Satılık Kalemim Yok Benim satılık kalemim yok, ben elimde belgem olduğu sürece ne görürsem onu yazar insanlara sunarım. Buradan yerel basında çalışan emekçi kardeşlerimize hiçbir zaman susmasınlar, kalemlerini kimseye satmasınlar ve doğru haber yapmaya devam etsinler diyorum. Bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yok” dedi.

 

 

Çevirgen, Yerel Basına Hakkı Olan Değeri Vermiyor Basın İlan Kurumunun yerel basına ağır gelen şartlarına değinen Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Kütahya İl Temsilcisi ve Kütahya Demokrat Gazetesi imtiyaz sahibi Nuri Çevirgen; “Ben 1980’li yıllardan beri gazetecilik yapıyorum. O yıllarda basın ciddiye alınmıyordu, çok zorlu ve dikenli yollardan geçtik ama yolumuzdan asla dönmedik. Yapılan tüm yaptırımlara ve zorluklara rağmen bugüne kadar bu mesleğe olan sevdamızdan vazgeçmedik ve peşinden koşmaya devam ettik. Son yıllarda Kütahya basınında büyük bir gelişme var ama ben yinede Kütahya’da basının hak ettiği yere gelmediğini ve hak ettiği değeri görmediğini düşünüyorum. Çünkü valilik, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları yerel basına hakkı olan değeri vermiyor. Özellikle valilikten yerel basına destek vermesini istiyorum.

 

Haksız Komisyon Alıyorlar Benim bildiğim kadarıyla Basın İlan Kurumunun Kütahya’da bir temsilciliği yok buna rağmen biz belediyelerden veya resmi kurumlardan ilan istediğimizde bize basın ilan kurumunun kesin talimatı olduğunu eğer oraya üye değilsek bize ilan veremeyeceklerini söylüyorlar. Ayrıca Basın İlan Kurumu, kendisine üye olan gazetelerden yüzde on beşlik bir komisyon alıyor. Ben bu komisyonun haksız olduğunu düşünüyorum çünkü biz zaten bir ilan ücretinin yüzde on sekizini KDV kesiyoruz, yüzde yirmi kar payı ve yüzde on beşte BİK’e verdiğimiz zaman bize bir şey kalmıyor. Basın ilan kurumunun kararlarının yeniden denetlenmesi lazım ve valiliğin yerel basına sahip çıkarak yaşamasını sağlaması lazım. Kütahya’daki Gazeteciler Cemiyeti ve Türk Basın Birliği’nin BİK’in ağır şartları konusunda yerel basına sahip çıkmasını istiyorum. Bu zamana kadar bir çalışmalarını görmedim ama buradan sesimi duyurup harekete geçirmek istiyorum” dedi.

 

 



BALIKÇI KENAN ENGELLİLERİ UNUTMADI

Büyükçekmece’de Yetkili Sendika Eğitim İş!

Evin, Kızımız Duygulandırdı...

BALIKLARA TÜRKÜ SÖYLEDİLER

BÜSED’de Akduman Dönemi Başladı

Dezavantajlı Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştıracağız

Sanata Adanan Çeyrek Asır…

Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu

3. Kırlangıç Gençlik Festivali Başlıyor

Başkan Güney, Beslenme Saati Projesini İnceledi

Büyükşehir Şampiyon Oldu…

Mbb 2024-2029 Dönemi Yönetimini Seçti..!

Engelliler anneler gününü sualtında karşıladı

Yazlık Fideler Toprakla Buluştu

BEYLİKDÜZÜ ANNELER GÜNÜ’NÜ EDA BABA İLE KUTLADI

BAŞKAN ÖZER, HEDEFLERİNİ ANLATTI…

Çaykara, Şehit Anneleri ile Buluştu

CHP’li Yaman, Muayene Süreleri Uzatılmalıdır.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ

Osmaniye Valiliği Yaşar Kemal'in yetiştiği Kadirli'de edebiyat festivali düzenliyor

Katledilen Öğretmen İbrahim Oktugan’ı Andılar…

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.